JasmineCorp Blogs
Updated Blogs
Computer Support Blog
Essensial Software for Web Based Support
HP Server and Desktop
HP ILO - Remote Tech-Support Software
More .....


JCBid.com online auction Soap-boxes-display-case-of-60-pieces
Soap boxes display case of 60 pieces
JCBid.com online auction Natural-wood-craft-clothespins-display-case-of-60-pieces
Natural wood craft clothespins display c
JCBid.com online auction Pencil-tire-gauge-display-case-of-96-pieces
Pencil tire gauge display case of 96 pie
JCBid.com online auction Nylon-mesh-body-sponge-display-display-case-of-144-pieces
Nylon mesh body sponge display display c
JCBid.com online auction Plastic-craft-wiggly-eyes-display-case-of-84-pieces
Plastic craft wiggly eyes display case o
Blog by JasmineCorp | Create your own Blog

Bookmark and Share RSS Feed | Login           

http://www.fr-batterie-portable.com


http://www.fr-batterie-portable.com/dell.html
 

Accu BOSCH CRS180K


By Zdziarski at 2017-10-17 22:18:50

Windows heeft soms de onhebbelijke gewoonte usb-opslag bij elke sessie van een andere schijfletter te voorzien. Vervelend als je snelkoppelingen naar zo'n station hebt. Met USBDLM (USB Drive Letter Manager for Windows) maak je hier een einde aan. Gebruiksvriendelijk is de tool niet, maar voor uitgebreide uitleg kun je op de site terecht. Je pakt het gedownloade zipbestand uit en start het batchbestand _install.cmd op. USBDLM installeert zich als een service in Windows.Daarna hernoem je usbdlm_sample.ini in usbdlm.ini en bewerk je het configuratiebestand. Het volgende voorbeeld zorgt ervoor dat Windows de letters T en V voor je usb-sticks zal gebruiken.Dwing Windows bepaalde stationsletters voor je usb-schijven te gebruiken.Op oude Windows-systemen kan defragmenteren de harde schijf soms iets versnellen. Gebruik je Windows 7, 8 of een SSD, dan is defragmentatie vrij onnodig. Windows bevat een defragmentatietool maar Puran Defrag laat zich makkelijker inplannen, kan ook systeembestanden als de master file table en de pagefile defragmenteren en laat je afzonderlijke mappen en bestanden defragmenteren.


De PIOZR-functie (Puran Intelligent Optimizer) zorgt er tevens voor dat de meest gebruikte bestanden vlak na elkaar op het buitenste (snelste) schijfgebied terechtkomen. Let wel even op tijdens de installatie om de extra software te blokkeren!De klassieke harde schijf is een mechanisch onderdeel en is dus aan slijtage onderhevig. Houd dus de gezondheidsstatus van zo'n schijf in de gaten, of liever: laat dat doen. Bijvoorbeeld door PassMark DiskCheckup, dat dankbaar gebruikmaakt van de S.M.A.R.T-technologie (Self-Monitoring, Analysis, and Reporting Technology) die in ongeveer alle moderne schijven zit ingebouwd.DiskCheckup toont je de huidige waarden van de S.M.A.R.T-attributen, samen met de drempelwaarde. Wanneer een drempelwaarde wordt overschreden, kan PassMark je een waarschuwing tonen. Normaliter kun je hiervan ook een e-mail ontvangen, maar die functie bleek tijdens onze test niet goed te werken.Regelmatig de gezondheid van je schijf (laten) controleren is geen slecht idee.



Stel je wel vaker schijfactiviteit vast en heb je geen idee waar dit vandaan komt, laat er dan schijfmonitoringtool Disk Pulse op los. Je geeft eerst aan welke schijf of map je wilt laten monitoren en in welke activiteiten je geïnteresseerd bent: creëren van bestanden, wijzigen, hernoemen of verwijderen van data.Je kunt zelfs aangeven dat je alleen wijzigingen in de naam, grootte, datum en/of attributen wilt monitoren. De resultaten laten zich na afloop in een fraaie grafiek bekijken, waarbij je meteen afleest om welke bestandstypes en om hoeveel schijfruimte het telkens gaat. Er is ook een variant die 25 dollar (ca. 18 euro) kost, met extra opties als bestandsfilters en e-mailnotificatie.Surf nu in je browser naar http://IP/selfoss, waarbij IP het IP-adres van je Raspberry Pi is. Dat kan even duren en wellicht krijg je een timeoutmelding, maar dat is enkel de eerste keer omdat Selfoss allerlei zaken moet klaarzetten. Als alles goed gaat, krijg je daarna een webpagina te zien met de melding geen items gevonden en links een aantal menuonderdelen, waaronder markeer gelezen, nieuwste, TAGS en BRON. Het ziet er allemaal wat leeg uit, maar daar gaan we snel iets aan doen door feeds toe te voegen.


Een feed toevoegen gaat eenvoudig door linksonder op het icoontje van de wolk met de pijl te klikken. Klik dan bovenaan op bron toevoegen. Geef de feed een titel en voeg (optioneel) enkele tags toe, gescheiden door een komma. Kies bij de soort bron voor RSS Feed en vul eronder de url van de feed in. Zodra alles ingevuld is, klik je onder de tekstvelden op opslaan. Overigens kun je bij het type bron ook kiezen voor een YouTube-kanaal, Twitter-gebruiker of Facebook-pagina.Selfoss laadt niet standaard de berichten uit een nieuwe feed die je toegevoegd hebt. Daarvoor moet je een update uitvoeren. We hebben onze Raspberry Pi in stap 7 zo geconfigureerd dat Selfoss elk uur zijn feeds updatet, maar je kunt dit updaten ook zelf forceren. Bezoek daarvoor de webpagina http://IP/selfoss/update (waarbij je in plaats van IP het IP-adres van je Raspberry Pi gebruikt). Krijg je de boodschap finished, ga dan terug naar de vorige pagina. Je krijgt dan alle nieuwe berichten in je feeds te zien.


Heb je in een andere feedreader een lijst met feeds die je in Selfoss wilt gebruiken, dan is dat perfect mogelijk. Exporteer eerst je lijst met feeds in je andere feedreader naar een opml-bestand (Outline Processor Markup Language). Klik dan in de interface van Selfoss onderaan op de wolk met de pijl en dan op of importeer opml bestand of google reader. Klik op de knop Bladeren en kies op je computer het opml-bestand. Druk daarna op Deliver my OPML!, waarna alle feeds die in het opml-bestand staan, toegevoegd worden aan Selfoss.Links in de interface van Selfoss krijg je een balk te zien waarmee je door je feeds navigeert. Je kunt de nieuwste feeds opvragen, de ongelezen feeds of degene die je een ster gegeven hebt (een soort favorieten). Feeds zijn ook te filteren op tags. Als je aan elke feed een of meerdere tags toegekend hebt tijdens het toevoegen, kun je zo snel bijvoorbeeld enkel het nieuws lezen of enkel berichten over computers. Wanneer je één specifieke feed wilt bekijken, dan kan dat ook nog door onder BRON de gewenste feed te kiezen.Wil je een bericht lezen, klik dan op de titel van het bericht om de samenvatting ervan te bekijken. Klik op de ster om het bericht bij je favorieten te plaatsen (bijvoorbeeld als je het later wilt lezen) en op openen om het bericht op de originele website te openen. Daarnaast staan ook enkele sociale-mediaknopjes, waarmee je het bericht deelt op Google+, Twitter, Facebook, Delicious of het naar iemand mailt of het in Pocket of Readability opslaat om later te lezen.


Met de muis door je feeds bladeren is niet altijd even handig als je er heel wat hebt. Gelukkig kent Selfoss heel wat sneltoetsen, die overigens erg lijken op die van Google Reader. Was je dus vroeger een verwoed gebruiker van Google Reader, dan zul je snel met Selfoss aan de slag kunnen. Zo selecteer en open je met de spatiebalk het volgende bericht, met S geef je het huidige bericht een ster of verwijder je die en met V open je de url van het bericht in een nieuw tabblad.Heb je al wat meer feeds verzameld, dan volstaat het wellicht niet meer om op tags te filteren om even snel bij te zijn met specifiek nieuws. Gelukkig ondersteunt Selfoss ook een zoekfunctie. Klik linksboven op het vergrootglas, waarna er een zoekvenster verschijnt. Typ daarin je zoekterm en druk op Enter, waarna je enkel de berichten te zien krijgt waarin die zoekterm vermeld wordt. Deze kun je stuk voor stuk lezen en met markeer gelezen linksboven als gelezen markeren.Waar veel merken maar één model NAS met twee schijven aanbieden, heeft Synology er zes. Elk net even anders dan de anderen en elk met een eigen prijskaartje. Is deze duurste van de zes dan toch de juiste keuze?



Een NAS met twee harde schijven is voor consumenten veelal de eerste keuze. Twee harde schijven biedt opties voor databeveiliging en snelheid die bij een NAS met maar één schijf ontbreken, terwijl meer dan twee schijven een NAS ook direct veel duurder maakt. Lees ook: Maak zelf een netwerkschijf met FreeNAS.De harde schijven voor de DS214+ worden schroefloos in de twee plastic sledes geplaatst. Elke slede kan met een eenvoudig slotje worden vergrendeld, veel stelt het niet voor, maar het is de enige smetje op de verder onberispelijke, stevige metalen behuizing.De DS214+ is het topmodel dualbay-NAS en bevat de krachtigste hardware. De processor is dezelfde als de DS214, maar draait op een hogere kloksnelheid. Ook beschikt de DS214+ over twee gigabit-netwerkpoorten. Deze twee poorten kun je of bundelen tot één snellere poort (speciale switch noodzakelijk) of apart configureren om zo verschillende toegangspaden tot de NAS te bieden voor verschillende functies. Dankzij de 1 GB intern geheugen kan de DS214+ ook echt veel verschillende functies aan voor meerdere gebruikers tegelijkertijd.Met eenmaal usb 2.0, tweemaal usb 3.0 plus een eSATA-poort zijn er geen beperkingen om externe apparaten aan te sluiten. Het enige andere model dat in de buurt komt is de DS214play, maar daarvan vielen de netwerkprestaties ons wat tegen. Alleen bij het streamen van films heeft dat model dankzij de gebruikte Intel Atom-processor een streepje voor. De DS214+ bevat met DSM 5.0 een uitstekend besturingssysteem met veel uitbreidingsmogelijkheden en goede prestaties.


De Synology DS214+ is de beste keuze voor wie vanwege de kwaliteit en vele apps die ervoor beschikbaar zijn een Synology NAS wenst en weet dat hij die zwaar gaat belasten. De DS214+ is namelijk gemaakt voor intensief gebruik met veel apps, veel netwerkverkeer en veel gebruikers. Wie denkt de krachtige hardware van deze NAS niet volledig te benutten, doet er verstandig aan een goedkopere dualbay-NAS van Synology te nemen of voor hetzelfde geld te kiezen een minder krachtige Synology voor vier schijven.De Thecus N2520 was de eerste NAS op basis van de nieuwste Intel Evansport-processor. Dat model werd al snel vervangen door de N2560 met een snellere processor en dubbele hoeveelheid RAM. Samen met het nieuwe ThecusOS6-besturingssysteem moet de N2560 hét antwoord zijn op Netgear, QNAP en Synology.Qua uiterlijk vertoont de witte Thecus N2560 geen verschil met zijn voorganger N2520. Wel is de hardware sneller en bevat de NAS een 1,6 GHz Intel Atom CE5335-processor in combinatie met 2 GB RAM. De gebruikte processor valt op door zijn mediamogelijkheden en is uitermate geschikt om video mee af te spelen.


De N2560 is hiervoor voorzien van een HDMI- en een SPDIF-uitgang voor het aansluiten op een tv of muziekinstallatie (een NAS voor je smartphone vind je hier). Om de NAS als mediaspeler te gebruiken, wordt XBMC meegeleverd, dat dan 512 MB van de 2GB RAM van de NAS claimt. Helaas bevat de NAS wel een hoorbare koeler.Naast de mediaspeler is er nog genoeg mogelijk om de NAS met het hele gezin of een klein bedrijf te gebruiken. Op de NAS staat een handvol uitbreidingsmogelijkheden al klaar om gebruikt te worden, waaronder fotoalbum Piczza, een torrentdownloader, de Twonky DLNA-server, Webdisk voor toegang op afstand en de McAfee-virusscanner. Meer uitbreidingsmodules staan online in het Thecus App Center. Uitbreidingen downloaden, installeren en beheren gaat minder gemakkelijk dan bij de concurrenten QNAP en Synology.Vreemd, omdat het nieuwe (alleen Engelstalige) ThecusOS 6 vooral het gebruiksgemak en het uiterlijk van de gebruikersinterface zou verbeteren. Hoewel de nieuwe homepage waar je zelf modules kunt plaatsen en de indeling van het configuratiescherm verbeteringen zijn, wordt het hoge niveau van concurrerende merken als QNAP en Synology niet gehaald. Voor Android en iOS is de T-OnTheGo-app beschikbaar, waarmee je toegang krijgt tot bestanden op de NAS en video en audio kunt afspelen.



  1. http://www.blogstuff.co.uk/dovendosi/

  2. http://www.blog-grossesse.com/dovendosi/

  3. http://blogs.elle.com.hk/dovendosi/
Permalink | Comments (0)

Comments



To add a comment please login by clicking here

JC Store | JasmineCorp | JCBid |Software Development | Domain Registration | Hosting | Web Designing | Buy Books | Advertise with JCSearch | Whois | IP Locator | Add Search | Shopping | Store | Free Blogs | Free GuestBook | Free E-Cards | Free Games | Free Tutorials | Set as Home | Add to Favorite | Suggest a Site | Directory Our Portfolio | Terms of service | Free quote | Tell a Friend | Special Offer | Job Opportunities | games | Usenet Groups  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Register a Domain Name:
.com .us .info
.org .in .name
.net .biz .asia